ÁROP - Államreform Operatív Program

Helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása

Műhelyvita III.

 

A Regionális Kutatások Intézete pécsi székházában 2014. június 4-én került sor az MTA KRTK RKI által megvalósítás alatt álló „A helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása” című kiemelt ÁROP projekt negyedik nyilvános rendezvényére. A műhelyvita célja volt, hogy a projekt keretében kifejlesztett integrált közszolgáltatási információs rendszer (IKIR) prototípusát a fejlesztők bemutatassák és megvitassák a jelenlévő szakemberekkel, önkormányzati szereplőkkel és kutatókkal. Ez követően bemutatásra került az önkormányzati feladatellátás- és finanszírozási modelljavaslatok bemutatására és vitájára is.

Az eseményen az RKI kutatói, valamint a program keretében megbízott alvállalkozók, a HumanSwot Kft. és a Helyi Obszervatórium Nonprofit Kft. munkatárasai bemutatták eredményeiket, majd ezt követően szakmai vitára került sor, a Belügyminisztérium, az MTA Politikatudományi Intézet, a Pécsi Tudományegyetem, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége képviselőinek és több önkormányzati érintettnek a részvételével.

 

A rendezvényen elhangzott előadások:

Pálné Kovács Ilona, MTA KRTK RKI: A projekt rövid bemutatása

Dombi Péter, MTA KRTK RKI: Helyi közszolgáltatásokról gyűjtött adatok

Finta István, MTA KRTK RKI: Módszertani tanulságok a helyi közszolgáltatási feladatkataszter kialakítását szolgáló kérdőíves felmérés alapján

Zsombok László – Osztós Zsolt, HumanSwot Kft.: Az IKIR prototípusának bemutatása

Kovács Róbert, Helyi Obszervatórium np. Kft.: A pénzügyi modell-vizsgálatok első eredményeinek bemutatása

 

Kattintson a képekre a nagyításhoz!